Doorgroeien bij BMN

TeamBMN

Vrienden helpen elkaar. Dus helpen we jou bij BMN om elke dag beter te worden, door je de ruimte én mogelijkheden te bieden om te groeien. Daarvoor hebben we ons eigen opleidingsinstituut opgericht: de BMN Academie.

BMN Academie

De BMN Academie biedt trainingen en opleidingen voor alle medewerkers in een commerciële functie. Hiermee kun je gericht werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden onder meer:

 • Verkooptalentprogramma’s (Balie-, Binnendienst-, Buitendienst-, Showroommedewerkers).
 • Salescoach-programma’s (Teamleiders, Vestigingsmanagers, Regiomanagers).
 • Trainingen in productkennis voor alle medewerkers.
 • Leerpaden (waaronder de Hibin-opleidingen).
 • Opleidingen in de vorm van e-learnings en klassikale trainingen.

Daarnaast bieden we nog een aantal bijzondere opleidingsmogelijkheden in de vorm van stages, traineeships, ons Topprogramma en externe opleidingen voor onder meer stafmedewerkers.

Stages

Wil jij al tijdens je studie een mooie vriendschap opbouwen? Dan is het goed om te weten dat we zowel meeloop- als afstudeerstages aanbieden, op verschillende niveaus en voor diverse opleidingen. Veel van onze BMN-vestigingen zijn een erkend leerbedrijf. Gebruik ons contactformulier om te vragen of er stagemogelijkheden zijn, en wie weet leg jij daarmee het fundament voor een mooie loopbaan bij BMN!

Mbo traineeship: BMN School

Heb jij een (afgeronde) mbo-opleiding of volg je een BBL-opleiding? Heb je talent voor sales en wil je graag snel groeien? Op de BMN School ga je bij ons aan de slag als Baliemedewerker en word je ondertussen een jaar lang getraind om de stap naar Commercieel medewerker te maken.

Wat houdt de BMN School in?

Je start in het hart van onze organisatie: aan de balie. Hier ontdek je alles over onze  klanten, processen, producten en collega’s. Je leert hoe ons systeem en de bedrijfsprocedures werken. Uiteraard krijg je training over hoe je onze klanten goed kunt helpen en adviseren. Voordelen van de BMN School zijn:

 • Je bent vanaf dag één onderdeel van een vriendenteam, waarin je volledig meedraait.
 • Je krijgt diverse verkoop- en producttrainingen.
 • Je mag je heftruckcertificaat halen op onze kosten.
 • Je neemt ook een kijkje bij andere vestigingen, collega’s en leveranciers.
 • Je werkt bij een erkend leerbedrijf.
 • Je wordt het hele jaar goed begeleid door een praktijkbegeleider.

Aan het einde van het jaar krijg je een examen. Als je hiervoor slaagt, ontvang je een erkend diploma en ga je verder als aankomend verkooptalent van BMN. De stap daarna is aan jou; er zijn genoeg mogelijkheden om door te groeien naar Binnendienstmedewerker, Buitendienstmedewerker of in de toekomst mogelijk zelfs Vestigingsmanager!

Hbo traineeship: BMN College

Met een commercieel hbo-diploma op zak kom jij in aanmerking voor ons BMN College.
In dit opleidingstraject van een jaar werk je aan je productkennis, verkooptalent en aan je verdere persoonlijke ontwikkeling.

Wat houdt het BMN College in?

Je start op onze binnendienstafdeling en maakt kennis met de werkzaamheden van een Commercieel Medewerker Binnendienst. In eerste instantie door mee te lopen met een collega en zo onze klanten, processen, producten en andere collega’s te leren kennen. Daarbij kijk je ook mee in het magazijn en aan de balie. Heb je de binnendienst onder de knie, dan ga je ook met een collega van de buitendienst mee naar een klant of leverancier, zodat je ervaart hoe deze contacten lopen. Stap voor stap bouw je je eigen klantenportefeuille en relaties op, waarbij je blijft samenwerken met je collega van de buitendienst.

De voordelen van het BMN College op een rij:

 • Je bent vanaf dag één onderdeel van een vriendenteam, waarin je volledig meedraait.
 • Je krijgt diverse verkoop- en producttrainingen.
 • Je gaat werken aan je persoonlijke ontwikkeling met behulp van een coach, die onder andere kijkt naar jouw sterktes, valkuilen en ambities.
 • Je ruilt met een collega van plek om zo een beeld te krijgen van de werkzaamheden op een andere (grotere of kleinere) vestiging.
 • Je gaat meelopen met collega’s en komt in contact met klanten en leveranciers.
 • Je wordt het hele jaar goed begeleid door een praktijkbegeleider.

Aan het einde van het jaar krijg je een examen en geef je een eindpresentatie. Slaag je voor deze onderdelen, dan ontvang je een certificaat en ga je verder als commercieel talent van BMN. De stap daarna is aan jou; er zijn genoeg mogelijkheden om door te groeien naar Buitendienstmedewerker, Productspecialist of in de toekomst mogelijk zelfs Vestigingsmanager!